Vrouw Melikan Kucam blijft in cel in zaak rond gesjoemel met humanitaire visa

De echtgenote van Melikan Kucam blijft aangehouden in de zaak rond gesjoemel met humanitaire visa. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. De vrouw werd vorige week opgepakt omdat ze mogelijk medeplichtig is. Haar man zit al bijna zes maanden in voorhechtenis. 

Nadat Melikam Kucam werd opgepakt in januari, verhoorden speurders de echtgenote van Kucam al een eerste keer. Vorige week werd ze opgepakt en vandaag werd haar aanhouding bevestigd door de raadkamer in Antwerpen.

De aanhouding kadert in een onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa. Uit ons duidingsmagazine 'Pano' bleek dat het Mechels geschorste N-VA-gemeenteraadslid geld vroeg aan oosterse christenen uit Syrië. Normaal moeten er enkel administratiekosten betaald worden. Als vertrouwens­persoon kon Kucam lijsten met namen die een humanitair visum moesten krijgen, indienen op het kabinet van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).  Kucam zit sinds januari in de cel op verdenking van mensensmokkel, passieve omkoping, afpersing en lidmaatschap van een criminele organisatie. 

Naast Kucam en zijn echtgenote werden nog vier andere verdachten gearresteerd. Ook zijn zoon werd eerder opgepakt, maar hij is ondertussen vrijgelaten onder voorwaarden. 

Meest gelezen