Zelfs Mariah Carey doet het dopje van het flesje draaien…

Waarom makkelijk als het moeilijk ook kan? Voor de laatste internetrage is meer soepelheid en techniek vereist dan pakweg voor het languit liggen als een plank op een rots of het gieten van ijskoud water over iemands hoofd. Toch wagen velen zich intussen aan de 'Bottle Cap Challenge', in het leven geroepen door een expert in gevechtskunsten, Max Holloway. Bedoeling is om het dopje van een fles af te draaien met een perfect geplaatste 'spinning kick'. Al hebben sommigen daaraan intussen een eigen invulling gegeven, zolang dat dopje maar van de fles verdwijnt. Mariah Carey bijvoorbeeld ging de uitdaging zanglijster-gewijs aan.

Het was vooral het filmpje van de Challenge met actieheld Jason Statham dat de rage vorige week een enorme boost gaf. Het filmpje werd intussen meer dan 19 miljoen keer bekeken:

Daarna was het hek van de dam en volgden diverse variaties, de ene al moeilijker dan de andere, elkaar in snel tempo op. Met een blinddoek bijvoorbeeld:

Of met een goed gerichte worp van een sandaal:

Of met een blitse auto:

Of op de manier van Ryan Reynolds:

Of met de nodige humor:

Of gewoon ronduit indrukwekkend:

Of een beetje pijnlijk:

Of zoals Mariah Carey die, volgens Buzzfeed News, deze competitie nu volledig naar zich toegetrokken heeft (intussen is het filmpje ook al meer dan 15 miljoen keer bekeken):

Meest gelezen