1 dode en 1 gewonde bij schietincident in Antwerpen

In Antwerpen is bij een interventie van de politie een schietincident geweest in een appartementsgebouw aan de Plantin en Moretuslei. Daarbij zijn twee slachtoffers gevallen. Eén van hen, een 35-jarige man met psychische problemen overleefde het schietincident niet.

Deze namiddag kreeg de Antwerpse lokale politie een oproep binnen van een vrouw, die zich zorgen maakte over de mentale gezondheid van haar 35-jarige zoon. De politie trok daarop naar het appartement van de zoon op de Plantin en Moretuslei. Toen de agenten aankwamen viel de 35-jarige man de conciërge van het gebouw aan met een mes. Hierop opende de politie het vuur. 

De 35-jarige kwam daarbij om, de conciërge raakte gewond aan het hoofd en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Aangezien de politie betrokken was bij het incident, heeft het parket de opdracht gegeven aan het comité P om het onderzoek te voeren. Het parket vorderde ook het labo, de wetsgeneesheer en een wapendeskundige om ter plaatse af te stappen. 

Bekijk hieronder een laatste stand van zaken door Helen Goedgebeur in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen