Burgemeester Theo Francken van Lubbeek dient klacht in tegen Bierbeek in grensconflict over sluipverkeer

Het gemeentebestuur van Lubbeek in Vlaams-Brabant gaat een klacht indienen bij de Vlaamse overheid tegen buurgemeente Bierbeek. Dat laat burgemeester Theo Francken (N-VA) weten. Bierbeek besliste onlangs om een slimme camera te installeren in de strijd tegen sluipverkeer, maar Lubbeek vreest dat de overlast zich daardoor zal verplaatsen.

Het gemeentebestuur van Bierbeek besliste een paar weken geleden om in enkele grensstraten vanaf september het doorgaand verkeer tijdens de spitsuren sterk te beperken via ANPR-camera's. Een eenzijdige beslissing die niet in goede aarde valt bij enkele naburige gemeenten.

Leuven heeft aan Vlaams-Brabants provinciegouverneur Lodewijk De Witte gevraagd om te bemiddelen. Ook de inwoners van Lubbeek vrezen dat zij veel meer sluipverkeer zullen moeten slikken door de beslissing van Bierbeek.

Lubbeek dient daarom officieel een klacht in bij de toezichthoudende Vlaamse overheid, laat burgemeester Francken weten. Het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur zal het dossier nu in handen krijgen.

Francken laat weten dat hij ook bemiddeling heeft gevraagd aan provinciegouverneur De Witte. "Maar de gouverneur gaf niet erg thuis", klinkt het.

Meest gelezen