Bordeel in Bertem vertrekt na overleg met burgemeester: "Geen zaak waar je op zit te wachten in landelijke gemeente"

Het bordeel in het centrum van Bertem gaat dicht. Er was nogal wat te doen rond dat bordeel, vooral omdat het midden in het dorp ligt. De burgemeester van Bertem is gaan praten met de uitbaatster en zij heeft laten weten dat ze vertrekt.

In een rijhuis in de Dorpstraat in Bertem is er momenteel een bordeel, ook wel "massagesalon" genoemd. "Massagesalon op een kilometer van de E40 en met een ruime discrete parking", zo staat het in advertenties. Heel wat inwoners van Bertem storen zich aan dat bordeel vanwege de ligging, in een rijhuis vlak bij winkels en een lagere school. Af en toe zouden klanten zich wel eens vergissen van huis en bij de buren aan de deur staan. 

Goed gesprek

Er is nu overleg geweest tussen de burgemeester van Bertem Joël Vander Elst (Gemeentebelangen-Open VLD) en de uitbaatster, en zij heeft besloten om te verhuizen. "Eerst hebben we gekeken of alles in orde was qua wetgeving, en dat was ook zo. Dus dat was niet het probleem. Maar dit is natuurlijk niet het soort zaak waar je op zit te wachten in een landelijke gemeente. Ik heb een goed, beleefd gesprek gehad met de uitbaatster. En daarna heeft zij vrij snel beslist om uit te wijken naar een andere gemeente. Ze blijven dus niet in Bertem", zegt Vander Elst.

Meest gelezen