Videospeler inladen...

Dode bij zware overstromingen in buurt van Spaanse stad Pamplona

In de buurt van Pamplona, in Noord-Spanje, is een dode gevallen bij zware overstromingen. Het slachtoffer is een autobestuurder die werd meegesleurd door het water. Vandaag wordt nog meer regen verwacht in Noord-Spanje. De weersomstandigheden verstoren ook het stadsfestival San Fermín, bekend van de stierenlopen, in Pamplona. 

De noordelijke regio Navarra werd gisteravond getroffen door hevige regenval. In de gemeente Tafalla traden twee rivieren buiten hun oevers. Het peil van de Río Cidacos, een zijrivier van de Ebro, steeg volgens de krant El País in een paar uur van 11 centimeter tot 4,23 meter.

Op foto's en video's op sociale media is te zien hoe verschillende auto's in een bruine stroom door de straten drijven: (Lees voort onder de beelden.)

Videospeler inladen...

Het dodelijke slachtoffer viel in Tafalla. Het was een bestuurder die in zijn auto door het water werd meegesleurd. Veel schade was er ook in de gemeenten Olite en Pueyo. 

Pamplona

De getroffen gemeenten liggen niet ver van Pamplona, waar nog de hele week de feesten van San Fermín plaatsvinden, bekend van de traditionele stierenlopen. Gisteravond moest een stierengevecht worden geschrapt door de hevige regen (zie ook foto boven).

(lees voort onder de foto)

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Vandaag wordt nog altijd veel regen verwacht in het noorden van Spanje. Volgens El País zou er in één uur tot 20 liter per vierkante meter kunnen vallen. 

Meest gelezen