Wrevel in Vremde na verlies laatste geldautomaat

Sinds kort is de laatste geldautomaat weggehaald in Vremde. Dit was de laatste plaats waar mensen cash geld konden afhalen in deze gemeente, sinds KBC 2 jaar geleden daar het laatste bankkantoor sloot. Nu moeten de inwoners naar geldautomaten in de buurgemeenten, en dat zien ze niet zitten.

Felle reacties

Het nieuws kwam vrij onverwacht voor de meeste mensen en de reacties zijn fel. "Weet je wat ze moeten doen? Het pensioen weer aan huis brengen. Dan doen wij met ons geld weer wat we willen!", zegt een vrouw die nu 3 kilometer verder, in Boechout,  naar een geldautomaat moet gaan. Vooral voor oudere mensen is dat niet altijd zo evident. 

Ook handelaars kwaad

"Mensen vertrekken uit het café omdat ze geen cash geld hebben", zegt een cafébazin. "Een betaalapp is ook geen oplossing, want 60 procent van de mensen die in het café komen, hebben geen smartphone." Niet in alle winkels en horecazaken kan je al met Bancontact betalen.

Is B-post een oplossing?

De burgemeester van Boechout, Koen T'Sjien, vindt de beslissing van KBC om de bankautomaat weg te halen ook schandalig en gaat onderzoeken of er toch nog een manier bestaat om dit probleem op te lossen. "Vremde heeft nog altijd een apart postnummer, dus wil ik toch nog eens nakijken of we eventueel in aanmerking komen voor een eigen betaalautomaat vanuit B-post." 

Meest gelezen