Oud-Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) gaat lesgeven aan universiteit en hogeschool in Hasselt

Voormalig Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) gaat lesgeven aan de Universiteit Hasselt en aan de hogeschool UCLL. Hij zal onder meer colleges geven over de organisatie van de gezondheidszorg in België.

Jo Vandeurzen was de voorbije 10 jaar Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid, maar stopt nu met politiek. "We zijn heel blij dat iemand met zoveel bagage en expertise die kennis nu wil delen met onze studenten", zegt decaan Piet Stinissen van het departement Geneeskunde en Levenswetenschappen. "Jo Vandeurzen zal een tiental colleges geven, maar onze studenten ook begeleiden tijdens workshops en meewerken aan debatten."

Gastcolleges

Aan de hogeschool UCLL zal Jo Vandeurzen enkele gastcolleges geven aan de studenten orthopedagogie, sociaal werk en sociale re-adaptatiewetenschappen in Heverlee en Diepenbeek. "Zijn boek "Zorg voor mekaar" is een ideale link naar  onze 3 welzijnsopleidingen", zegt opleidingsverantwoordelijke Kris Daniëls. "We willen ook samenwerken rond thema’s die de welzijnssector bezig houden zoals superdiversiteit en hoe je daar als sociale professional mee kan omgaan, en over polarisatie in de samenleving en de impact van sociale media in de hulpverlening.” 

Geen groentje

Het is niet de eerste keer dat Vandeurzen les geeft. "In het verleden gaf hij al enkele gastcolleges aan de UHasselt. En het viel toen al op dat hem dat ook echt ligt. Dus wat dat betreft hebben we heel snel een overeenkomst kunnen sluiten", besluit  Piet Stinissen. 

Meest gelezen