Lea Huygens is 93 en werkt nog steeds in een advocatenkantoor in Turnhout

Lea Huygens is 93 jaar en werkt nog steeds bij het advocatenkantoor Schuermans in Turnhout. Al 76 jaar lang is het haar job, sinds 1 april 1943.

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de Belgische werknemers niet geïnteresseerd is in een andere job. Andere horizonten opzoeken, voor sommigen is het absoluut niet nodig. Lea Huygens uit Turnhout is zo iemand. Ze doet al 76 jaar hetzelfde werk. De 93-jarige werkt nog steeds bij het advocatenkantoor Schuermans in Turnhout. 

"Ik doe het graag en ik vind dat ik ook nog kan bijdragen aan de Belgische economie. En zo heb ik ook nog mijn sociale contacten", zegt Lea aan Radio 2 Antwerpen. "Ik heb eerst 3 maanden ergens anders gewerkt en dan heeft de vader van meester Schuermans mij hier aangenomen op 1 april 1943, midden in de oorlog. Iedereen is hulpvaardig en vriendelijk en ze waarderen mijn werk hier nog, ik zou niets anders willen."

Lea werkt 4 dagen per week , 3 uur per dag. Ze woont samen met haar zus, die wel met pensioen is en het huishouden doet. Lea zegt dat ze daar geen zin in had en ook gewoonweg niet kan koken. Ze heeft heel wat technologische evoluties meegemaakt. Ze begon met pen en papier en stenoschrift, daarna een handtypemachine, een fotokopieerapparaat op water en nu werkt ze vlotjes met de computer.

Haar job is het financiële en boekhoudkundige toezicht van het kantoor. "Als je je job graag doet, dan kan je het echt lang volhouden, een echte aanrader", besluit ze.

Meest gelezen