Joanne Davidson

Limburger werkte mee aan internationale documentaire over astronaut Neil Armstrong

Vandaag verschijnt de documentaire "Armstrong" wereldwijd in de zalen. De documentaire gaat over de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong en zijn landing op de maan vijftig jaar geleden. Tom Verstappen uit Diepenbeek heeft meegewerkt aan de film.

Deze maand is het exact vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens ooit op de maan is geland. Mede om die reden verschijnt er een documentaire over de astronaut, genaamd "Armstrong".

"De documentaire gaat specifiek over de persoon Neil Armstrong, over hoe hij was", vertelt Tom Verstappen uit Diepenbeek die heeft meegewerkt aan de film. Tom is geboren in Diepenbeek, maar woont ondertussen al twee jaar in Londen en werkt voor het bekende postproductiebedrijf Molinare in Londen. 

Postproductie

"Ik werkte mee aan het geluid. Je moet weten dat bijna tachtig procent van wat je hoort in een film of documentaire niet aanwezig is en daar kom ik dan bij kijken. Ik werk voor Molinare, dat is een bekend postproductiebedrijf in Londen. Wij verzorgen het geluid van de film, dat ook historisch accuraat moet zijn. Zo werken we met geluidsdatabanken en nemen we bijvoorbeeld voice-overs op. Dat is een heel minutieus werk", vertelt Tom. 

Origineel beeldmateriaal

De documentaire bevat veel originele beelden van Armstrong. "Op de begrafenis van de astronaut Eugene (Gene) Cernan, de laatste man op de maan, is de regisseur van "Armstrong" David Fairhead benaderd door de familie van Neil Armstrong. Zij hebben hem dozen vol met foto's en onontwikkeld beeldmateriaal gegeven met de vraag om een portret te maken van Neil Armstrong", zegt Tom.

"Dat maakt de documentaire ook wel heel speciaal. Ik heb ook kunnen praten met Mark Armstrong, dat is de zoon van Neil. Dat was toch heel bijzonder. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik hieraan heb mogen meewerken", zegt Tom. 

Bekijk hieronder een trailer van de documentaire:

Meest gelezen