Mick Jagger: "Maar wat als de Britten de luchthavens onder hun gezag hadden kunnen houden?"

Het was een blunder die menige wenkbrauw deed fronsen, op ‘the 4th of July’, wanneer de Verenigde Staten hun onafhankelijkheidsdag vieren. President Donald Trump wees de overwinning op de Britten op het einde van de 18e eeuw immers toe aan het feit dat het Amerikaanse leger onder meer "de luchthavens overnam". Terwijl er toen in de verste verte nog geen sprake van luchthavens was. Het leidde tot een stortvloed aan reacties op sociale media. Ook Mick Jagger van The Rolling Stones kon het niet laten om tijdens een concert even de spot te drijven met Trumps blunder.

Het was volgend stukje uit Trumps toespraak - volgens Trump het gevolg van een falende autocue door de hevige regen - dat voor de commotie zorgde: 

Dat leidde op sociale media tot reacties als:

Tijdens een concert in Foxborough, in de Amerikaanse staat Massachusetts, reageerde ook Mick Jagger op de uitspraken van Trump. Hij gaf in ieder geval een eigen draai aan Trumps woorden over de 4e juli, "een feestdag die voor de Britten nog altijd gevoelig ligt": "Maar de president had eigenlijk wel een punt in zijn speech afgelopen nacht: als de Britten de luchthavens onder hun gezag hadden kunnen houden, dan zou alles wel helemaal anders voor ons verlopen zijn." Het publiek kon deze opmerking best wel smaken.

Meest gelezen