Nieuw, rugvriendelijk containerpark in Messelbroek

In Messelbroek, bij Scherpenheuvel-Zichem is een nieuw recyclagepark opengegaan, terwijl het containerpark van buurgemeente Tielt-Winge dichtgaat. Ecowerf wil minder containerparken in de regio, maar in ruil komen er betere zoals dat van Messelbroek.

Het nieuwe recyclagepark in Messelbroek is officieel geopend, en de eerste bezoekers zijn enthousiast. Werner uit Scherpenheuvel is de allereerste bezoeker: "Het ziet er heel gemakkelijk uit als je je afval kwijt wil. Je kan hier in een circuit rijden en je moet ook geen ladders op omdat de afvalcontainers ondergronds liggen. Ik denk dat het een verbetering is, ook voor de rug." 

Tielt-Winge dicht

Terwijl Scherpenheuvel een nieuw containerpark krijgt, gaat dat van Tielt-Winge dicht. Burgemeester van Tielt-Winge, Rudi Beeken, die ook voorzitter is van Ecowerf legt uit: "Wij willen minder recyclageparken, maar wel parken die beter uitgerust zijn, op een tiental minuten rijden van elke inwoner. Tielt-Winge is de eerste gemeente waar het oude containerpark sluit en waar er geen nieuw park komt. Inwoners van Tielt-Winge stonden daar aanvankelijk niet voor open, maar als de mensen nu zien waar ze terecht kunnen, zijn ze wel bereid om die extra verplaatsing te doen."  

Meest gelezen