Filippo Magnini in 2012.
ATTILA KISBENEDEK

Italiaanse olympische zwemmer redt verdrinkende toerist op Sardinië

Op het Italiaanse eiland Sardinië heeft een voormalige olympische zwemmer en wereldkampioen geholpen bij het redden van een verdrinkende toerist. 

Flippo Magnini, de zwemmer in kwestie, won een bronzen medaille op de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Hij sleepte ook verschillende wereldtitels in de wacht. 

De reddingsoperatie gebeurde zondag op het eiland Sardinië, op het strand Cala Sinzias, niet ver van Cagliari. Magnini was daar op vakantie toen een zwemmer in moeilijkheden raakte. De man, die enkele dagen ervoor getrouwd was, dreef samen met zijn echtgenoot in het water op een luchtbed in de vorm van een eenhoorn. Op een gegeven moment viel hij in het water. Hij wou achter het luchtbed aangaan, maar door een medisch probleem lukte het niet om te zwemmen.

Vrienden van het koppel, die ook in de buurt waren, schreeuwden om hulp. Magnini was snel ter plaatse en hielp de man boven water te houden, tot de redders aankwamen.

"Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen", zegt hij aan La Gazetta dello Sport. "De zwemmer verkeerde in grote problemen, hij was bang, zat vast en had zeewater binnengekregen. Toen ik bij hem kwam, was hij niet in staat om te spreken. Het lukte niet meteen om hem op het vlot (van de redders, red.) te krijgen, dus hebben we hem op een luchtbed gelegd van andere zwemmers."

Nadat het luchtbed naar het strand was gebracht, kreeg de onfortuinlijke zwemmer eerst zuurstof toegediend. Vervolgens werd hij naar het ziekenhuis gebracht. 

Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen

"Toen ik bij bewustzijn kwam gingen mijn eerste gedachten uit naar mijn echtgenoot", zegt hij aan de BBC. "Enkele uren later realiseerde ik mij dat Filippo Magnini de man is die mijn leven gered heeft. Ik hoop dat ik hem in persoon kan bedanken."

Meest gelezen