2018 Invision

Rapper Nicki Minaj annuleert optreden in Saudi-Arabië: "Duidelijk maken dat ik opkom voor vrouwen- en holebirechten"

Rapartiest Nicki Minaj gaat dan toch niet optreden op het festival van Jeddah in Saudi-Arabië. Minaj wil zo duidelijk maken dat ze opkomt voor vrouwenrechten en de holebigemeenschap.

Nicki Minaj stond geafficheerd als de hoofdact op het Jeddah-festival. Maar dat leverde veel kritiek op van mensenrechtenorganisaties, die de artieste opriepen om niet op te treden in Saudi-Arabië, een land dat het niet nauw neemt met de mensenrechten. Sommigen vroegen zich ook af hoe de uitdagende stijl van Nicki Minaj zou overkomen in het ultraconservatieve islamitische koninkrijk.

De zangeres heeft nu aangekondigd dat ze haar optreden annuleert. "Hoewel ik niets liever wil dan mijn show te brengen naar de fans in Saudi-Arabië, geloof ik - na mij te hebben verdiept in het onderwerp - dat het belangrijk is om duidelijk te maken dat ik de vrouwenrechten steun, net als de LGBTQ(Lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender)-gemeenschap en de vrijheid van meningsuiting", klinkt het.

De Human Rights Foundation, die een open brief schreef naar Nicki Minaj, reageert tevreden op de beslissing. De mensenrechtenorganisatie hoopt dat ook Liam Payne, voormalig lid van de Britse boysband One Direction, zijn optreden op het Jeddah-festival zal annuleren en dus het geld van het Saudische regime daardoor aan zich zal laten voorbijgaan.

Meest gelezen