Videospeler inladen...

Ondergronds tramverkeer in Antwerpen herneemt

In Antwerpen is er heel de dag veel hinder geweest bij de trams van De Lijn. Sinds vanmorgen vroeg konden zes van de acht tramlijnen niet ondergronds rijden door een probleem met de radioverbinding. Die is inmiddels hersteld. Dit bekent dat er opnieuw tramverkeer mogelijk is op alle ondergrondse lijnen. 

De hele dag is er hinder geweest voor het tramverkeer tussen Antwerpen-Centraal en Linkeroever. 

"Dat komt doordat de controlekamer geen radioverbinding heeft met de trambestuurders, daardoor is het niet veilig om de trams op de lijnen 2, 3, 5, 6, 9 en 15 ondergronds te laten rijden", zegt Tom Van de Vreken van De Lijn.

Sommige lijnen reden niet, andere werden bovengronds omgeleid via het MAS. Twee tramlijnen, 8 en 10, konden wel ondergronds hun normale traject rijden.

Het herstellen van het radionetwerk duurde de hele dag. Sinds 17u15 rijden er opnieuw trams op het hele Antwerpse premetronet. 

"Na een reeks testen met trams over het hele ondergrondse net is de radioverbinding goed voor dienst bevonden", zegt De Lijn. "Dit betekent dat er opnieuw trams rijden op de ondergrondse lijnen 2, 3, 5, 6, 9 en 15. Dus ook naar Linkeroever en naar het Sportpaleis, waar vanavond een concert is van Neil Young. Het kan 45 à 60 minuten duren om alle trams weer op schema te krijgen."

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen