Zware uitslaande brand legt bedrijf in Gullegem in de as

In Gullegem bij Wevelgem in West-Vlaanderen heeft een zware brand gewoed in een bedrijf dat zonnewering en rolgordijnen maakt. Mogelijk is daarbij asbest vrijgekomen. Het vuur is intussen onder controle.

De brandweerzone Fluvia kreeg rond 17 uur een oproep voor een bedrijfsbrand in de Nijverheidslaan in Gullegem. Het bleek om een afdeling van Flocart te gaan, een bedrijf dat zonnewering en rolgordijnen maakt.

"Onze ploegen zijn ter plaatse met vier autopompen, vier hoogtewerkers en een negental tankwagens", vertelde Philip Stichelbaut van Fluvia.

De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling die tot in Kortrijk en omstreken te zien is. Via BE-Alert en sociale media werd buurtbewoners opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden.

De burgemeester van Wevelgem, Jan Seynhaeve (CD&V), was ter plaatse. "Het ziet er helemaal niet goed uit," zei hij eerder op de avond. "De brand is nog niet helemaal onder controle en het bedrijf is zo goed als uitgebrand. De brandweer probeert om andere gebouwen in de buurt te vrijwaren."

Intussen is het vuur wel onder controle. Wel is mogelijk asbest vrijgekomen. Het nablussen zal nog lang duren en er is instortingsgevaar.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen