6 maanden cel met uitstel en rijverbod voor dronken vrouw die met kinderen op de achterbank bromfietser doodreed

De vrouw die vorig jaar een bromfietser in Heusden-Zolder aanreed terwijl ze dronken was, is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel, een rijverbod van zes maanden en een boete van 2.000 euro. Dat besliste de politierechtbank van Hasselt. De bromfietser overleefde het ongeval niet. 

De vrouw week in een bocht op de Westbaan af van haar rijvak en reed een 44-jarige bestuurder op een scooter aan die haar tegemoet kwam. De man overleefde de aanrijding niet. Uit een ademtest bleek dat ze dronken was en een 1,06 promille in haar bloed had. De vrouw herinnerde zich niets meer van het dodelijke ongeval. Haar twee kinderen zaten op het ogenblik van de aanrijding in de auto.

Volgens de verkeersdeskundige lag het alcoholgebruik aan de basis van het ongeval. "De alcoholintoxicatie bij de bestuurster heeft geleid tot een vertraagde reactie en ervoor gezorgd dat zij de middenlijn overschreed op het moment van de maximale kromming", zo schreef de deskundige in zijn verslag.

30.000 euro schadevergoeding

 De politierechter veroordeelde haar voor het dodelijke ongeval tot een gevangenisstraf met uitstel van zes maanden met uitstel en een geldboete van 2.000 euro. Ook mag ze zes maanden lang geen voertuigen meer besturen en moet ze opnieuw slagen voor haar theoretisch en praktisch rijexamen vooraleer ze opnieuw achter het stuur mag kruipen. Aan de twee minderjarige kinderen moet ze nu al een voorlopige schadevergoeding van 30.000 euro betalen. Over de andere schade beslist de politierechtbank in januari.

Meest gelezen