650 kubieke meter beton voor fly-over in Aalter

Vandaag is het een cruciale dag voor het nieuwe op- en afrittencomplex van de E40 in Aalter. Er wordt namelijk beton gestort op de fly-over, dat is het viaduct dat de E40 rechtstreeks verbindt met de N 44 naar Maldegem.

De voorbije maanden leek het rustig op de werf in Aalter. Maar schijn bedriegt: eigenlijk werd volop de bouw van de fly-over voorbereid. "Dat is het huzarenstuk van dit project", zegt ingenieur Vladimir Kostadinov van Wegen en Verkeer. "De fly-over maakt een bocht naar de N44 en net dat maakt er een moeilijk project van. Want het wegdek van de meeste bruggen is een rechte weg."

Alles op één dag

"We zijn vanmorgen om vier uur begonnen met het storten van het beton in de bekisting. Het plan is om vandaag alles in één keer te storten, dat komt neer op ongeveer 650 kubieke meter beton. Tegen drie uur vanmiddag moeten we klaar zijn", licht Kostadinov toe. "Na de bouwvakantie, die drie weken duurt, doen we alles nog eens over voor de tweede laag beton." Daarna zijn er nog verschillende maanden nodig voor de afwerking. 

Eind dit jaar rijklaar

Ingenieur Kostadinov schat dat de fly-over tegen het einde van 2019 rijklaar zal zijn. Maar de afwerking van het hele op- en afrittencomplex in Aalter zal nog langer duren. "Bepaalde werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van het weer. Daarom schat ik dat we nog tot de lente van 2020 werk zullen hebben. Maar ik ben erg blij met wat we hier vandaag doen. De bouw van deze fly-over mag je gerust een huzarenstuk noemen", besluit Kostadinov. 

Meest gelezen