Blauwalgen weg uit Plas van Rotselaar, je mag er opnieuw zwemmen

De blauwalgen zijn weg uit de Plas van Rotselaar en dus kan je er opnieuw naar hartenlust zwemmen. Een week lang was dat niet toegelaten.

De waterkwaliteit van de Plas van Rotselaar is opnieuw in orde. In het water zaten blauwalgen en daarom mocht je een week lang niet zwemmen in de Plas. Want van blauwalgen kan je ziek worden. Maar nu is het water dus opnieuw volledig in orde.

Blauwalgen

Burgemeester van Rotselaar Jelle Wouters legt uit waar die blauwalgen soms vandaan komen. "Blauwalgen zijn een natuurlijke reactie die heel normaal is voor een natuurzone zoals onze Plas. Blauwalgen komen en verdwijnen vanzelf. Wij houden als gemeente de kwaliteit van het water altijd in de gaten. En uit een recente meting blijkt dat het water opnieuw in orde is. En dus is iedereen vanaf woensdag 10 juli opnieuw welkom om te zwemmen in Rotselaar." 

De gemeente gaat het water wel elke dag blijven controleren. Als de giftige blauwalgen terug komen, dan kan de Plas opnieuw voor een tijdje worden afgesloten. 

Meest gelezen