Boer Marnix uit Assenede waagt zijn kans op het WK ploegen in de VS

Een boer uit Assenede trekt in augustus naar het WK ploegen in de VS. Daar zal hij met zijn eigen ploeg een veld zo precies mogelijk proberen omploegen. Jaren geleden trok hij voor hetzelfde kampioenschap al naar Oceanië en Afrika.

Boer Marnix Stockman (69) uit Assenede ploegt al jaren met de grootste precisie. En dat maakte van hem al vier keer Belgisch kampioen. “Eind de jaren 70 was ik drie keer kampioen van België’, vertelt hij. “Nu ik op pensioen ben, ben ik weer begonnen en ik werd meteen weer kampioen.” Als kampioen van België trekt hij in augustus naar de VS voor het WK ploegen.

De wereld rond

Als professioneel ploegende boer heeft Marnix al heel wat van de wereld gezien: “Ik ben al in Australië gaan ploegen en ook in Tasmanië en Zimbabwe. Ik kijk ernaar uit om nu naar Minnesota, in Amerika, te gaan ploegen.”

Professionele ploeg

Marnix zal aan het kampioenschap meedoen met zijn eigen ploeg. “De ploeg wordt met een container naar de VS verscheept. Die zit dan zo’n 12 dagen op zee en moet dan nog vervoerd worden met een vrachtwagen.”

Hobby

“Het ploegen is een hobby. Je verdient er niets mee, maar dat maakt niet uit. Zo heb je veel contact met mensen over heel de wereld en dat vind ik heel leuk.”

Het kampioenschap vindt op 30 en 31 augustus plaats in Minnesota. “Er zullen veel goede ploegers zijn, dus het zal moeilijk worden om te winnen.”

Meest gelezen