AP1984

Julio Iglesias door rechtbank erkend als biologische vader van 43-jarige Spanjaard

Een Spaanse rechtbank heeft geoordeeld dat Julio Iglesias de biologische vader is van een Spaanse man van 43, Javier Santos. De moeder, María Edite Santos bevestigde dat ze een affaire had met de wereldberoemde zanger. Al in 2017 had een DNA-test uitgemaakt dat er 99,9 procent overeenkomst was met het erfelijk materiaal van de zanger.

Een Spaanse rechter had de vraag om erkenning van het vaderschap, dat door de man was ingediend, ontvankelijk bevonden en oordeelt nu dat Julio Iglesias inderdaad zijn biologische vader is. Santos, geboren op 19 juli 1975 is al dertig jaar bezig met aan te tonen dat Iglesias zijn vader is. De wereldster is lang zijn relatie met de Portugese vrouw blijven ontkennen.

Iglesias is in 1971 voor het eerst getrouwd met Isabel Preysler en kreeg met haar drie kinderen: Chabeli Iglesias, Julio José Iglesias en Enrique Iglesias.  Het zou tijdens dat huwelijk zijn, dat slecht 8 jaar standhield, dat hij een relatie zou hebben gehad met Santos en dus een buitenechtelijke zoon kreeg.

In 2010 trouwde Iglesias met de Nederlandse Miranda Rijnburger. Met haar heeft hij nog vijf kinderen: zoons Miguel, Rodrigo en Guillermo en de tweelingdochters Cristina en Victoria. 

Hartenbreker

De charmezanger stond al altijd bekend als een hartenbreker. Met zijn afgeborstelde latino look deed hij vele vrouwenharten sneller slaan. Er wordt beweerd dat de man de lakens met zo'n 3.000 vrouwen zou gedeeld hebben.

De man begon zijn carrière als voetballer bij Real Madrid, maar na een auto-ongeval moest hij afhaken. Hij ging dan rechten studeren en begon ondertussen liedjes te schrijven en op te treden.

Met zijn liedjes werd hij in de jaren 70 en 80 de bestverkopende Spaanse artiest wereldwijd . Hij brak zelfs door met in het Engels gezongen liedjes in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Zijn bekendste hits zijn onder andere Quiereme Mucho, Quiero en Cuidado Amor.

In  1970 nam hij deel aan het Eurovisiesongfestival in Amsterdam in Nederland met het liedje Gwendoline en eindigde op de vierde plaats.

De wereldberoemde Spaanse zanger is ondertussen 75 en was begin juni nog in ons land. Hij startte toen in het Sportpaleis in Antwerpen zijn Europese afscheidstournee.

Meest gelezen