Videospeler inladen...

Minstens zes toeristen omgekomen bij hevig stormweer in noorden van Griekenland

In de Griekse regio Chalkidiki zijn in de nacht van woensdag op donderdag zes buitenlandse toeristen om het leven gekomen bij hevig stormweer. De streek in het noordoosten van Griekenland werd geteisterd door hagelstormen en tornado's.

Na twee zeer warme dagen is gisteravond zwaar noodweer over het noordoosten van Griekenland getrokken. Vooral de toeristische regio Chalkidiki werd getroffen door hevige hagelbuien en windhozen. De storm duurde zo'n twintig minuten, zeggen ooggetuigen op de Griekse televisie.

Tot nog toe spreekt de politie van zes doden, allemaal buitenlandse toeristen. Er is ook sprake van dertig gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Een Russische toerist en zijn zoon werden dodelijk getroffen door een omvallende boom in het vakantieoord Kassandra, op 70 kilometer van de stad Thessaloniki.  Een Tsjechisch koppel kwam om toen hun caravan door hevige windstoten werd meegesleurd in Propondita.  En een Roemeense vrouw en haar kind werden bedolven onder een afgeblazen dak. Volgens de Griekse zeevaartpolitie is er ook een visser vermist.

"Nooit gezien fenomeen"

De civiele bescherming in Chalkidiki heeft het over een nooit gezien fenomeen en zegt dat de noodtoestand is uitgeroepen. Op verschillende plaatsen is de elektriciteit uitgevallen. Bomen en elektriciteitspalen zijn omgevallen. Veel gewonden kregen takken of andere voorwerpen op hun hoofd. 

Zeker 140 brandweerlui zijn ingezet voor een reddingsoperatie. Ook de Griekse minister van Burgerbescherming is ter plaatse gegaan om de situatie te evalueren. Die situatie is volgens weerkundigen erg uitzonderlijk in Griekenland, waar de zomers meestal droog en warm zijn. 

Videospeler inladen...
InTime News

Meest gelezen