Politie Aalter draagt zorg voor 60.000 bijen

De politie van Aalter heeft sinds kort een bijenkast naast het kantoor staan. Op die manier willen ze hun steentje bijdragen aan een beter milieu en een voorbeeld zijn voor alle inwoners van Aalter.

Als de korpschef van de politie van Aalter uit het raam kijkt, ziet hij sinds kort een bijenkast staan met daarin zo’n 60.000 bijen. Die bijenkast staat er omdat de politie van Aalter het belangrijk vindt om zorg te dragen voor de natuur: “We zijn een overheidsdienst en hebben dus een voorbeeldfunctie. Hopelijk kunnen we zo ons steentje bijdragen om iets goeds te doen voor de natuur”, klinkt het.

Imker in het korps

Het initiatief om een bijenkast te plaatsen kwam van korpschef Peter Ponnet. Om het plan te kunnen verwezenlijken klopte hij aan bij politieagent Stijn. Hij is al vier jaar imker en wist dus wat bijen nodig hebben om te overleven.

Rustgevend

“Het is een rustgevend iets”, vertelt korpschef Peter Ponnet. “Iedere ochtend kijk ik uit mijn raam om te zien hoe het gaat met de politiebijen. En als de officieren naar mijn kantoor komen voor een vergadering, dan kijken we eerst gezellig samen.”

“Ook onder ons personeel wordt er veel gepraat over de bijen. In het begin stonden sommige agenten er wel argwanend tegenover, maar uiteindelijk is iedereen razend enthousiast. Nu is er niemand meer bang. Ze komen soms zelfs spontaan langs om naar de bijen te kijken.”

Honing

De bijen zullen uiteindelijk voor honing zorgen en dat is mooi meegenomen voor het korps: “Het is nu afwachten hoeveel honing we hebben en dan kunnen we deze verspreiden onder de werknemers. Als het een succes is, kunnen we er op termijn misschien nog een tweede kast bijzetten!”

Bloemen en planten

De politie wil natuurlijk ook de inwoners van Aalter inspireren met deze actie: “Het is niet de bedoeling dat ze nu overal bijenkasten gaan plaatsen, maar wel dat de mensen bloemen en planten gaan zetten. Via de media hopen we de inwoners te kunnen overtuigen om dat te doen.” 

Meest gelezen