Uitgewezen Iraakse asielzoeker krijgt levenslang voor verkrachting en moord 14-jarig Duits meisje

Een Duitse rechter heeft een uitgewezen Iraakse asielzoeker veroordeeld voor de verkrachting van en moord op een 14-jarig meisje. De man kreeg levenslang.

De Duitse rechter achtte de gepleegde feiten zo zwaar dat de man geen kans op voorwaardelijke vrijheid kreeg. Wie in Duitsland tot levenslang veroordeeld wordt, maakt na 15 jaar kans op voorwaardelijke vrijlating, maar de rechter ontnam de Irakees die mogelijkheid.

De 22-jarige Irakees verkrachtte en vermoordde de 14-jarige Susanna Feldman in mei 2018 in Wiesbaden, vlak bij Frankfurt in het westen van Duitsland. Direct na de moord verliet de man samen met zijn familie het asielcentrum waar hij verbleef en vluchtte hij weg uit Duitsland. Hij kon later opgepakt worden in Irak en werd uitgeleverd aan Duitsland.

Het lichaam van het meisje werd vlak bij dat asielcentrum teruggevonden. Door de moord laaide de kritiek op het immigratiebeleid van de Duitse regering weer op.

Meest gelezen