Op dit beeld lijkt een kogel van de as van de motor losgeraakt te zijn en rondgeslingerd te worden.

Vliegtuig van Delta Airlines met 150 passagiers aan boord maakt angstwekkende noodlanding in de VS

Een passagiersvliegtuig van Delta Airlines heeft in de staat North Carolina een noodlanding gemaakt nadat een stuk metaal in de motor was geraakt. Dat maakte vonken, maar het toestel is veilig kunnen landen in Raleigh-Dunham.

Het toestel, een MD-88 van McDonnell-Douglas, was op weg van Atlanta in de staat Georgia naar Baltimore in Maryland. Op een bepaald ogenblik meldde de kapitein dat er een technisch probleem was met een motor en dat hij een tussenlanding zou maken in Raleigh-Durham in de staat North Carolina. 

Volgens passagiers was er kort tevoren een knal geweest en kwam rook de cabine binnen. Het werd er ook plots erg warm. Bij sommige passagiers brak paniek uit.

Een van hen kon echter videobeelden maken van het probleem: er bleek een metalen kegel rond te slingeren in de motor en dat veroorzaakte vonken. 

Het toestel is tenslotte veilig geland in North Carolina. De passagiers werden omgeboekt via andere toestellen naar Baltimore. Delta Airlines heeft de motor al vervangen en het vliegtuig zou spoedig opnieuw kunnen vliegen. De defecte motor zal wel onderzocht worden om te kijken wat er precies verkeerd gelopen is. 

Op sociale media is nogal wat kritiek te horen op de leeftijd van het vliegtuig. De MD-88 werd ontworpen door de Amerikaanse vliegtuigbouwer McDonnell-Douglas en is sinds 1980 zowat overal ter wereld in dienst. Er zijn toch al wel enkele ongelukken mee gebeurd.

Meest gelezen