Archiefbeeld

Parket na ontdekking explosieven Anderlecht: "Wapens waren van dode Russische ex-militair die paranoïde was"

De zak met wapens en explosieven die vorig weekend gevonden werd in een huis in Anderlecht waren van een Russische ex-militair, die jaren geleden al overleed. Dat meldt het Brusselse parket. "Uit verhoor van de eigenaar van het gebouw blijkt dat de man gekend was voor het bezit van messen en dat hij paranoïde was."

Vorig weekend (tijdens het weekend van de Tour de France in Brussel) vond de politie in een huis in Anderlecht een zak met explosieven. De zak was verborgen in een opslagruimte onder een trap. De inhoud? Spijkerbommen, messen en Amerikaanse boksbeugels.

Het parket startte na de ontdekking meteen een onderzoek, maar ging er niet meteen van uit dat de explosieven bedoeld waren om een (toekomstige) aanslag te plegen en hield er ook rekening mee dat het om een oude opslagplaats zou kunnen gaan.

Dat laatste lijkt volgens de eerste vaststellingen te kloppen. "Het gaat om de eerste conclusies van het onderzoek", zegt Denis Goeman van het parket van Brussel. "Uit verschillende elementen blijkt dat de zak met explosieven eigendom was van een Russische ex-militair die overleden is in 2011. Uit het verhoor van de eigenaar van het gebouw blijkt dat de man gekend was voor bezit van messen en dat hij paranoïde was. De zak was verstopt in een trap die leidde naar zijn appartement. Het dossier zal worden afgesloten na afloop van de laatste onderzoeksdaden."

Uit verschillende elementen blijkt dat de zak met explosieven eigendom was van een Russische ex-militair die overleden is in 2011

Denis Goeman - parket Brussel

Meest gelezen