Gerecycleerde affiches Vlaams Belang heten vluchtelingen welkom in Vlaanderen

Aan de gevel van de Beursschouwburg in Brussel hangen vandaag, op de Vlaamse feestdag, vier grote affiches met een beeltenis en een verhaal van een vluchteling. Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het reclamebureau Mortierbrigade maakten de affiches uit gerecycleerde verkiezingsaffiches van het Vlaams Belang en draaien de slogan "Eerst onze mensen" om naar "Ook onze mensen".

Vlaams Belang was de grote winnaar van de afgelopen verkiezingen in mei. Hun verkiezingsaffiches, waarop ze onder meer pleiten voor een migratiestop, werden door reclamebureau Mortierbrigade gerecycleerd en krijgen nu een tweede leven als affiches voor de campagne van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. De vluchtelingenorganisatie vraagt op deze manier om een menselijk gezicht te tonen bij de regeringsvorming.

"Onze boodschap is dat we voor een warm en gastvrij Vlaanderen gaan waar ook vluchtelingen welkom zijn", verduidelijkt Eef Heylighen, woordvoerster van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. "We willen een hart onder de riem steken van de mensen die een veilige thuis zoeken en iedereen die hen helpt. In ons Vlaanderen is er geen plaats voor een slogan als "Eerst onze mensen" en wij gaan voor de slogan "Ook onze mensen"."

De vier grote affiches op de gevel van de Beursschouwburg tonen een portret en een verhaal van vier vluchtelingen die in België neerstreken en hulp kregen van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. 

Meest gelezen