Gewapende overval op nachtwinkel in Bierbeek, dader raakt gewond

Gisteravond is de nachtwinkel op de Tiensesteenweg in Bierbeek overvallen. Daarbij raakte een van de twee daders zwaargewond aan het oog.

Eén verdachte stond op de uitkijk terwijl de andere de winkel binnenging en de uitbater bedreigde met een vuurwapen. De uitbater van de nachtwinkel zou het vuurwapen kunnen afnemen hebben. Er zou een schermutseling ontstaan zijn waarbij de uitbater de overvaller overmeesterde. Hij hield hem in bedwang tot de politie ter plaatse was.

De verdachte raakte zwaargewond aan zijn oog. Hij is gearresteerd maar ligt momenteel in het ziekenhuis. Het gaat om een 18-jarige man uit Leuven. De recherche van de politiezone Lubbeek voert het onderzoek en zal de verdachte verhoren als zijn medische toestand dit toelaat. De tweede verdachte is nog niet geïdentificeerd. Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek.

Meest gelezen