Videospeler inladen...

Matthias Diependaele (N-VA): "Kris Van Dijck heeft zelf beslist om op te stappen, maar we behouden het vertrouwen"

Matthias Diependaele van N-VA heeft in een eerste reactie op het zelfgekozen ontslag van Kris Van Dijck gezegd dat Van Dijck zelf tot de conclusie is gekomen dat hij niet langer geloofwaardig kan functioneren als parlementsvoorzitter. "Dat kunnen we alleen maar respecteren. We behouden het vertrouwen in Van Dijck", aldus Diependaele. De N-VA heeft telefonisch overleg gepleegd over de zaak met voorzitter Bart De Wever, die op studiereis is in Colombia. 

Matthias Diependaele van N-VA heeft in naam van zijn partij gereageerd op het ontslag van Kris Van Dijck als voorzitter van het Vlaams Parlement.

"Kris Van Dijck heeft in eer en geweten zelf beslist dat het niet mogelijk was om op een geloofwaardige manier nog langer voorzitter te zijn van het Vlaams Parlement. Hij is zelf tot die conclusie gekomen en we kunnen als partij die beslissing alleen maar respecteren", meldt Diependaele voor de camera van VRT NWS.

Van beïnvloeding door Van Dijck is geen sprake. Hij heeft alleen maar iemand doorheen de administratieve mallemolen geholpen

Matthias Diependaele (N-VA)

Het ontslag van Van Dijck is volgens Diependaele geen schuldbekentenis. "Volgens het verhaal dat Van Dijck ons gedaan heeft, heeft hij alleen maar de intentie gehad om te goeder trouw iemand te helpen doorheen de administratieve mallemolen die er soms is. Er is op geen enkele manier iemand voorgetrokken of wat dan ook. Dat is het verhaal dat Van Dijck ons gedaan heeft en we kunnen alleen maar respect voor opnemen."

"Je mag er niet iets van maken dat er niet is. Er is geen enkele vorm van beïnvloeding geweest. Volgens Van Dijck is daar geen sprake van. In die zin moeten we er niets van maken dat er niets is. We behouden het vertrouwen in Kris Van Dijck", zegt Diependaele.

Diependaele geeft ook nog mee dat hij ervan uitgaat dat de N-VA de nieuwe parlementsvoorzitter zal aanstellen als grootste partij. Volgens Diependaele mag deze zaak geen invloed hebben op de lopende regeringsvorming in Vlaanderen.

Bekijk de reactie van Matthias Diependaele op het ontslag van Kris Van Dijck hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen