Videospeler inladen...

Ramkrakers rijden met bestelwagen in op bankkantoor Belfius in Halen en vluchten weg met de kluis

Ramkrakers zijn afgelopen nacht met een bestelwagen binnengereden in een bankkantoor in Halen, in Limburg. Volgens getuigen hebben de dieven binnen een bankautomaat geplunderd. De dieven konden wegvluchten met de kluis, maar hoe groot hun buit precies is, is nog niet bekend.

Omstreeks 1.30 uur zijn ramkrakers met een bestelwagen het Belfius-kantoor aan de Markt in Halen binnengereden.  "Ik dacht eerst dat er een ongeval was gebeurd", zegt een ooggetuige aan VRT NWS.

Maar dat "ongeval" blijkt uiteindelijk een ramkraak te zijn. "Twee voertuigen hebben het bankkantoor geramd. Verschillende gemaskerde personen hebben het kantoor betreden en namen een kluis met een som geld in mee", zegt Pieter Strauven van het parket Limburg. De verdachten konden wegvluchten en zijn nog steeds spoorloos.

Meest gelezen