Roekeloze bestuurders aan spoorwegovergang Adinkerke voor de rechter

De drie bestuurders en de fietser die zondagavond rond de slagbomen slalomden aan een gesloten spoorwegovergang in Adinkerke, moeten voor de rechter komen. De politie kon de bestuurders snel identificeren dankzij hun nummerplaten.

De beelden werden zondagavond online gezet. Een vrouw die ook stond te wachten aan de gesloten overweg in de Stationstraat in Adinkerke, zag alles gebeuren en filmde het. Op de beelden zie je hoe eerst een fietser en dan nog drie auto's in slalom over de overweg rijden, terwijl de slagbomen naar beneden zijn. De politie kon de bestuurders snel vinden door de nummerplaten. De overtreders zullen in september voor de politierechtbank moeten komen.

De overtreders riskeren acht dagen tot vijf jaar rijverbod en een geldboete van 320 tot 4.000 euro.

Meest gelezen