Videospeler inladen...

37 gewonden door hevige turbulentie op vlucht boven Hawaï

Bij hevige turbulentie op een vlucht van Canada naar Australië zijn gisteren 37 mensen gewond geraakt. Het vliegtuig zakte plots 30 meter toen het boven Hawaï vloog. 

Tientallen mensen op een vlucht van Air Canada raakten gewond bij onverwachte turbulentie boven Hawaï. Het vliegtuig was onderweg van de Canadese stad Vancouver naar de Australische stad Sydney toen hevige turbulentie optrad. Er waren 269 passagiers en 15 bemanningsleden aan boord.

Bij de onverwachte turbulentie zakte het toestel plots 30 meter. Passagiers en bemanningsleden die op dat moment geen gordel droegen, smakten tegen het plafond.  

Het vliegtuig werd na het voorval omgeleid naar Honolulu, Hawaï, waar medisch personeel klaarstond om de gewonden te verzorgen. Woordvoerster Shayne Enright van de afdeling Honolulu Hulpdiensten zei dat het vooral om snijwonden, blauwe plekken, nekpijn en rugpijn ging. Air Canada regelde hotelaccommodaties en maaltijden in Honolulu. Vandaag zou de vlucht naar Sydney hervat worden. 

Bekijk hier de beelden genomen tijdens de vlucht net nadat het vliegtuig zware turbulentie onderging, en getuigenissen van enkele passagiers:

Videospeler inladen...

De Australische countryband Hurricane Fall was ook aan boord van de vlucht maar de muzikanten kwamen er met de schrik van af. Op sociale media bedanken ze de bemanning en sluiten ze hun bericht af met #wearyourseatbelts, oftewel: draag je gordel. 

Meest gelezen