Chris Stessens

Billie Eilish verschuift naar hoofdpodium op Pukkelpop

De jonge Amerikaanse zangeres Billie Eilish zal nu toch op het hoofdpodium van Pukkelpop te zien zijn. Ze verhuist van de Dance Hall naar de Main Stage op de laatste festivaldag. Eilish groeide het afgelopen jaar uit tot een wereldster, met hits als "When the party's over" en "Bad guy". 

Eilish zou normaal gezien zondag 18 augustus te zien zijn in de Dance Hall. Door de afzegging van Good Charlotte kwam er echter een plek vrij op het hoofdpodium. "Het gaat heel erg hard voor Billie Eilish, dat moet toch wel gezegd", zegt festivalorganisator Chokri Mahassine. "We hebben haar uitvoerig gevolgd de voorbije maanden en overal bewees ze die plaats op de Main Stage meer dan waard te zijn."

Dat Billie Eilish in de Dance Hall stond, zorgde al voor onrust bij de festivalgangers. "We kregen een heleboel reacties van mensen die vreesden dat de Dance Hall te klein ging zijn", zegt Mahassine. "Op het hoofdpodium zal iedereen haar in volle glorie aan het werk kunnen zien."

Wie Eilish wil zien, zal wel vroeger op de festivalweide moeten zijn. In de Dance Hall stond ze 's avonds geprogrammeerd, maar op het hoofdpodium is ze al te zien tussen 15 en 16 uur. 

De organisatie #SheSaidSo Belgium, die ijvert voor gendergelijkheid in de muziekindustrie, had ook al opgemerkt dat het jammer was dat Eilish niet op het hoofdpodium stond op Pukkelpop. 

Meest gelezen