Blunder in Ieper: deel geboortebos per ongeluk gerooid door groendienst

De groendienst van Ieper heeft per ongeluk een deel van het geboortebos in het Hamiltonpark gerooid. Dat hebben twee schepenen bevestigd aan Radio 2 West-Vlaanderen. In totaal zijn er honderd geboortestruikjes verdwenen. Een pijnlijke zaak, want ouders die zulke struikjes planten, zien die graag mee "opgroeien" samen met hun kind.

De vergissing van de Ieperse groendienst gebeurde vorige week vrijdag al. Een geboortebos ontstaat doordat ouders van pasgeboren kinderen er symbolisch een boom planten. In dit geval gaat het om struikjes met een naamkaartje van hun kind eraan.

Verschillende ouders reageren verontwaardigd, want zij planten zo'n struik heel enthousiast aan en ze zien hem dan groeien, samen met hun kind dat opgroeit.

Volgens één van de Ieperse schepenen zullen ze het gerooide deel van dat geboortebos in het Hamiltonpark allicht opnieuw aanplanten.

Ieper, geboortebos, gerooid, groendienst

Meest gelezen