Drugsbende opgerold in Roeselare: cocaïne, XTC en 50.000 euro gevonden

De politie van Roeselare heeft een grote drugsbende opgerold. Na maanden onderzoek vielen de speurders binnen op vijftien adressen in onder andere Roeselare, Izegem, Ledegem en Staden. Ze vonden er heel veel cannabis, cocaïne en XTC.

In Roeselare heeft de politie het drugsmilieu in de regio een flinke klap toegebracht. Na maanden van onderzoek vielen de speurders binnen op een tiental adressen. Daar zijn grote hoeveelheden cannabis, maar ook cocaïne en XTC gevonden. Goed voor een straatwaarde van 80.000 euro. Veertien mensen werden gearresteerd, de helft zit sindsdien in de gevangenis. "Dat zijn mensen die hier in de zone wonen", zegt politiewoordvoerder Carl Vyncke. "Het zijn allemaal Belgen die tussen de 30 en 50 jaar oud zijn."

50.000 euro

De leden van de drugsbende leidden allemaal een vrij normaal leven, maar hielden zich dus ook bezig met de aan- en verkoop van verdovende middelen. De bedoeling was om daar zo veel mogelijk geld mee te verdienen. Een deel van dat geld, zo’n 50.000 euro, is ook gevonden tijdens de huiszoekingen.

Drugs en cash geld op een foto

Meest gelezen