(c) Ronald van den Heerik/ Hollandse Hoogte

71-jarige man die op de Belgische "Most-Wanted"-lijst stond, krijgt een nieuw assisenproces

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft het verzet dat Lei Beaumont (71) heeft aangetekend tegen zijn levenslange veroordeling ontvankelijk verklaard. Hij werd door het Tongerse hof van assisen op 6 mei bij verstek veroordeeld voor de moord op zijn ex-vrouw eind 2009. Zijn assisenproces wordt waarschijnlijk in het najaar overgedaan. 

De man werd op 6 mei bij verstek veroordeeld tot levenslang voor de moord op zijn ex-vrouw. Na deze uitspraak werd hij op 14 mei op de Belgische "Most-Wanted"-lijst geplaatst. Een aantal weken later werd hij dan door het FAST-team van de federale politie opgepakt in de Spaanse badplaats Calpe. Beaumont besloot om verzet aan te tekenen tegen zijn veroordeling. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft dat vrijdag ontvankelijk verklaard waardoor het proces nu opnieuw zal moeten plaatsvinden. Waarschijnlijk zal dat in het najaar gebeuren. 

De man heeft zijn betrokkenheid bij de dood van zijn ex altijd ontkend. Hij zat twee keer een tijd in hechtenis, maar werd telkens vrijgelaten. Op het assisenproces hoorde de jury hoe de twee dochters nog steeds bang waren om de moordenaar van hun moeder ergens tegen het lijf te lopen.

Meest gelezen