Jonge Italiaanse baanwielrenner zwaargewond op piste in Gent

Een jonge Italiaanse baanwielrenner is zwaar gevallen tijdens het Europees Kampioenschap baanwielrennen voor jongeren in het wielercentrum Eddy Merckx in Gent. Er kwam een stuk plank los uit de vloer van de piste en dat doorboorde de zij van de renner. Hij is geopereerd.

"Het was een ongelukkige val tijdens de scratchwedstrijd", zegt Frank Glorieux van het wielercentrum. De jonge renner, Lorenzo Gobbo, kwam hard met zijn pedaal op de vloer terecht waardoor er een grote splinter van het parket los kwam. Die doorboorde het dijbeen en een long van de renner.

Er kwamen onmiddellijk dokters kijken en de jongen is naar het ziekenhuis gebracht waar hij geopereerd werd. "Dat is goed verlopen", zegt Frank Glorieux, "de splinter is verwijderd." De wielrenner ligt nog op de afdeling intensieve verzorging, maar als alles stabiel blijft, dan kan hij over enkele dagen naar een gewone ziekenhuiskamer en later terugkeren naar Italië.

Meest gelezen