Kwart van deelnemers slaagt voor toelatingsproef geneeskunde

Volgend academiejaar kunnen in Vlaanderen 1.205 studenten beginnen aan de opleiding geneeskunde. 291 kunnen starten met de opleiding tandheelkunde. Ze kwamen als best gerangschikten uit de toelatingsproeven die op 2 en 3 juli werden gehouden in Brussels Expo. 

Voor de toelatingsproef geneeskunde waren er  5.505 deelnemers. Daarvan zijn er 1.491, of zo'n 27 procent,  geslaagd. Maar alleen de 1.205 best gerangschikten mogen aan de opleiding beginnen. 

Bij de toelatingsproef tandheelkunde zijn er van de 1.111 deelnemers  346 geslaagd, of 31 procent. Ook hier kunnen alleen de 291 best gerangschikten aan de studies beginnen.

Bij de best gerangschikten voor de toelatingsproef geneeskunde zijn er 172 die ook voor de proef tandheelkunde gunstig gerangschikt zijn. Op basis van voorgaande jaren schat de examencommissie dat 81 procent van hen uiteindelijk toch zal kiezen voor de opleiding geneeskunde. Wie vanaf volgend jaar inschrijft voor de toelatingsproeven, zal vooraf een bindende keuze moeten maken voor ofwel geneeskunde ofwel tandheelkunde.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen