Lichaam van Franse tachtiger gevonden in zijn appartement 11 jaar na zijn dood

In de Franse stad Nantes is het lichaam gevonden van een 80-jarige man. De vondst van het lichaam is erg merkwaardig: de man zou volgens de Franse politie 11 jaar geleden overleden zijn in zijn appartement. De verhuurder van het appartement heeft de man gevonden en de politie ingelicht, die van een natuurlijk overlijden uitgaat.

Het lichaam van de man bevond zich al in een verregaande staat van ontbinding. Volgens het Franse gerecht heeft de eigenaar van het appartement het lichaam woensdag aangetroffen. De man had al die tijd zelf niets door, ook de buren hadden niet opgemerkt dat de post zich bleef opstapelen in zijn brievenbus. Enkele Franse media melden dat het lichaam op een natuurlijke manier was uitgedroogd en zo spontaan gemummificeerd.

De politie vermoedt dat de man 11 jaar geleden is gestorven, afgaande op de tijdschriften, de post en de vervaldatum van de voedingswaren in de kasten van het appartement. De man leefde alleen en had geen dichte familie. Ook zijn facturen en de huur van het appartement werden automatisch betaald via domiciliëring.

De politie van Nantes is inmiddels een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak van de man. Een duidelijke oorzaak kon de politie niet meteen vaststellen, al gaat men ervan uit dat het over een natuurlijk overlijden gaat.

Meest gelezen