Oostendenaar stopt na 116 uur met recordpoging wc-zitten

Jimmy De Frenne uit Oostende eindigt zijn recordpoging om zo lang mogelijk op het toilet te zitten op 116 uur. Begin deze week startte hij de poging met als doel 150 uur op het toilet te zitten. Vandaag moest hij afhaken, omdat zijn lichaam het niet meer toeliet. Het record staat alsnog op zijn naam.

De 48-jarige Oostendenaar zat sinds zondag op een toiletpot in een café in Oostende. Dat ging hij normaal 150 uur, tot zondag, volhouden. Een dikke 30 uur vroeger dan voorzien heeft hij de recordpoging moeten stopzetten. Toch is De Frenne sowieso recordhouder, want niemand heeft het hem ooit officieel voorgedaan.

De Frenne werd voor zijn recordpoging begeleid door een dokter. Elk uur had hij ook recht op vijf minuten pauze. Een pauze die hij telkens kon opsparen. Op die manier kon hij telkens wat langer rust nemen of echt naar het toilet gaan wanneer de nood het hoogst was.

De laatste momenten kon de man echter amper nog wakker blijven. De 150 uur heeft hij dus niet gehaald, al overweegt het trotse gevoel dat hij toch 116 uur op de pot is kunnen blijven zitten, klinkt het.

De recordpoging moest ook geld opleveren voor het Oostendse jeugdhuis De Takel. Momenteel zit er 250 euro in de pot. Daar kan nog wat bijkomen, want de wc-pot van de recordpoging zal ook nog geveild worden.

Meest gelezen