Oververhitte batterijlader van airsoftpistool zet slaapkamer in brand

Door een oververhitte batterijlader van een airsoftpistool die op een bed lag, is brand ontstaan in de slaapkamer in een woning in Riemst. 

De brand ontstond vrijdag rond 18.15 uur in de slaapkamer van de zoon op de eerste verdieping. Een oververhitte batterijlader vatte vuur nadat de jongen de kamer verlaten had. Toen hij even later terugkwam, merkte hij dat de matras van zijn bed in brand stond. De jongen kon de deur nog toetrekken en de buren en brandweer alarmeren.

"De slaapkamer is volledig uitgebrand en door de bluswerken is er rook en waterschade in de rest van de woning. Hierdoor is de woning voorlopig onbewoonbaar", laat majoor Jos Peters van brandweerzone Oost-Limburg weten. De pompiers konden wel verhinderen dat de brand oversloeg naar de andere kamers op de eerste verdieping van de woning.

De brandweer van Oost-Limburg, die hulp kreeg van de collega's van de brandweer van Oupeye, had een dik uur werk om de brand te blussen.

Meest gelezen