Tiensesteenweg in Leuven opnieuw open voor alle verkeer

De Tiensesteenweg in Leuven is na twee weken opnieuw open voor alle verkeer in beide richtingen. Dat is sneller dan verwacht. De steenweg was afgesloten voor de bouw van een nieuwe fietstunnel.

Vanaf vandaag, vrijdag 12 juli, om 12 uur kan alle verkeer opnieuw in beide richtingen door op de Tiensesteenweg. Ook de Platte Lostraat, die tijdens de werken afgesloten was, is vanaf dan weer toegankelijk vanaf de Tiensesteenweg. 

Danku! 

“Namens het stadsbestuur wil ik de aannemer en de bouwvakkers bedanken voor het harde en goede werk dat ze de afgelopen twee weken geleverd hebben, om de klus zo snel mogelijk te klaren en de hinder zoveel mogelijk te beperken. En dat is gelukt”, vertelt Dirk Vansina, schepen van openbare werken.

Signalisatie

Omdat de werken sneller klaar zijn dan verwacht, lukt het de aannemer niet meer om tijdig alle signalisatie op de omleidingswegen weg te halen. Dat zal pas zijn voor maandag 15 juli. "Maar je kan dus zeker opnieuw in beide richtingen door op de Tiensesteenweg", zegt Vansina. 

Fietstunnel

De nieuwe fietstunnel werd twee weken geleden onder de steenweg geschoven. Na het bouwverlof wordt er verder gewerkt aan het nieuwe fietspad in de spoorwegberm. Later zal de fietstunnel aansluiten op dat fietspad. Wanneer de werken daar klaar zijn, kunnen fietsers en voetgangers de tunnel gebruiken. "Dat zou vanaf begin volgend jaar mogelijk moeten zijn", vult Vansina nog aan. 

Meest gelezen