Videospeler inladen...

Na 90 seconden moest pers weg: VS wil tonen dat immigranten goed worden opgevangen, maar kreeg iets anders te zien

Het bezoek van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence aan twee opvangcentra voor immigranten in Texas, is anders uitgedraaid dan hij had verwacht. Hij wilde tonen dat de regering goede opvang voorziet voor immigranten, maar de pers zag honderden mannen opeengepakt in kleine ruimtes. Na 90 seconden werden journalisten weggestuurd. 

Mike Pence werd bij zijn bezoek vergezeld van een aantal journalisten. Maar wat Pence én de journalisten te zien kregen, was anders dan wat de vicepresident had verwacht. Honderden mannen zaten er opeengepakt achter tralies, in de verschroeiende hitte. Sommigen hadden naar eigen zeggen wekenlang niet gedoucht en riepen om tandenborstels. Na exact 90 seconden werd de pers weggestuurd. 

Een van de bewakers zei dat iedereen eenmaal per dag zijn tanden mag poetsen. Ze krijgen ook deodorant na het douchen, maar hij moest wel toegeven dat sommigen 10 tot 20 dagen zich niet hadden kunnen wassen. 

"Ik wist dat we ruimtes zouden zien die overvol waren", reageerde Pence later op een persconferentie. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zitten de opvangcentra overvol omdat de VS "veel mensen opvangt", "maar ze zijn in goede gezondheid". Volgens hem zijn de berichten die verschijnen in Amerikaanse media over de centra "fake news". 

Meest gelezen