Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Bemanning Iraanse olietanker in Gibraltar op borg vrij

De kapitein en de drie hogere officieren van de in Gibraltar vastgehouden Iraanse supertanker zijn op borgtocht vrijgelaten. Dat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag gezegd. Er zijn geen aanklachten geformuleerd tegen de vier. 

De autoriteiten in Gibraltar en de Britse Royal Navy hielden de supertanker, die onder Panamese vlag vaart, vorige week tegen voor de kust van Gibraltar. De kapitein en de drie officieren werden ervan verdacht dat ze van plan waren olie te leveren aan Syrië. Dat zou een schending zijn van Europese sancties.

De vier bemanningsleden zijn nu vrijgelaten. Volgens de politie gaat het onderzoek intussen wel gewoon door en blijft de Grace 1 aan de ketting.

Vrijdag maakte het hoofd van de regering van Gibraltar, Fabian Picardo, nog bekend dat het schip 2,1 miljoen vaten ruwe olie aan boord heeft. Het Hooggerechtshof in Gibraltar vonniste dat het schip al zeker tot 21 juli niet mag uitvaren.  Iran ontkent intussen de beschuldigingen en spreekt van piraterij.

Meest gelezen