Videospeler inladen...

Opnieuw duizenden betogers op straat in Hongkong

Duizenden inwoners van de autonome regio Hongkong betogen tegen de handelaars van het vasteland China. Volgens de betogers hebben deze handelaars de inflatie aangewakkerd en de prijzen opgedreven. De betoging volgt op weken van onrust in de regio, er heerst namelijk een algemene ontevredenheid over de groeiende Chinese invloed in Hongkong en misnoegen over het beleid van de lokale regering. 

Tijdens de betoging sloten verschillende winkels de deuren. De handelaars van het Chinese vasteland vormen al langer een bron van ergernis voor de inwoners van Hongkong.

De betogers beweren dat de handelaars de inflatie hebben aangewakkerd, de prijzen hebben opgedreven, belastingen hebben ontdoken en de eigenheid van de regio hebben aangetast. Honderden politieagenten waren aanwezig terwijl de betogers scandeerden dat de handelaars terug moesten keren naar het vasteland. 

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Aanhoudende onrust Hongkong

Het is de zoveelste protestactie de afgelopen weken in de voormalige Britse kolonie, de regio kent zijn grootste crisis sinds het opnieuw onder controle kwam van China in 1997.

Begin deze maand bestormden betogers het parlementsgebouw in Hongkong. Eerder lokte een wetsvoorstel, dat uitlevering van verdachten aan China mogelijk zou maken, herhaaldelijk massaal protest uit. De wet is ondertussen “opgeschort”. Maar heel wat betogers willen dat de overheid het ontwerp volledig intrekt.

Uit alle betogingen blijkt de onvrede tegen de lokale regering en tegen de groeiende bemoeienissen van het communistische bewind in Peking. Regeringsleider van Hongkong Carrie Lam  heeft beloofd om te luisteren naar het volk, maar velen vragen haar ontslag.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen