BELGA/WAEM

Opnieuw technische problemen bij Tax-on-web: "Geen reden tot nieuwe verlenging deadline"

Het digitale belastingplatform Tax-on-web kampt opnieuw met technische problemen. Daardoor kan het moeilijk zijn om uw belastingaangifte in te dienen. De problemen zouden zich voordoen bij het inloggen op het platform. "De hinder doet zich maximaal één keer voor. Als je opnieuw probeert, werkt het programma wel", zegt Francis Adyns, woordvoerder van de Federale Overheidsdienst Financiën.

Het is niet de eerste keer deze week dat Tax-on-web met technische problemen te maken heeft. Dinsdag was het platform voor een eerste keer af en toe niet of moeilijk bereikbaar. Wie zich wilde aanmelden, kreeg geregeld een foutmelding. Vandaag doen die problemen zich opnieuw voor. Een extra probleem: het contactcenter van Tax-on-web is tijdens het weekend gesloten, waardoor mensen die hun belastingaangifte nog moeten indienen niet meteen weten wat te doen.

Wie na een foutmelding zich opnieuw wil inloggen, ondervindt normaal geen hinder meer
Francis Adyns, woordvoerder FOD Financiën

"We bevestigen dat er zich opnieuw problemen voordoen", zegt Francis Adyns, woordvoerder van de Federale Overheidsdienst Financiën, "maar de problemen zijn niet al te groot. Wie na een foutmelding zich opnieuw wil inloggen, ondervindt normaal geen hinder meer". Adyns benadrukt dat wie zijn belastingaangifte wil indienen, dat 's nachts, overdag en in het weekend kan doen.

Wie zijn belastingaangifte nog moet indienen, heeft nog uiterlijk tijd tot maandag 15 juli. Eerder deze week werd die datum - door technische problemen - gekozen, in plaats van de oorspronkelijke donderdag 11 juli. 

Meest gelezen