De officiële zoekacties in Australië zijn voorlopig opgeschort (foto eerder van de week)

Ouders vermiste Théo Hayez keren (voorlopig) terug naar huis

De ouders van Théo Hayez, de Belgische rugzaktoerist die al meer dan een maand vermist is in Australië, keren vandaag terug naar huis. Vader Laurent had gehoopt dat hij met zijn zoon zou kunnen terugkeren, maar de zoektocht heeft nog altijd niets opgeleverd. Volgende maand willen de ouders terug naar Australië om mee verder te zoeken.

Théo Hayez (18) werd voor het laatst gezien op 31 mei in Byron Bay, een populaire kustplaats in de deelstaat New South Wales, in het oosten van Australië. Er werden zoekacties opgestart, maar die leverden niets op. Eind juni vertrokken speurders van de Belgische federale politie samen met de ouders van Hayez naar Australië om mee te zoeken.

Die inspanningen hebben nog altijd niets opgeleverd. De officiële zoekactie naar de jonge rugzaktoerist werd eerder van de week opgeschort. "In de nationale media in Australië is de verdwijning geen groot nieuws meer", zegt correspondente Eveline Masco. "Er was wel veel aandacht toen de ouders hier aankwamen en de vader een emotionele oproep deed. En in de lokale pers leeft het nog altijd."

Hoewel de officiële zoektocht stil ligt, blijven vrijwilligers wel doorzoeken. "Dit weekend organiseren plaatselijke bewoners opnieuw een zoekactie." Hayez is intussen al meer dan zes weken vermist. "De politie staat voor een raadsel."

De ouders keren vandaag terug naar ons land, maar de vader van Théo Hayez heeft al laten weten dat hij volgende maand wil terugkomen.

Meest gelezen