Video player inladen...

Problemen met bagageband op Brussels Airport opgelost, 10.000 bagagestukken achtergebleven 

Op de luchthaven van Zaventem zijn vandaag zo'n 10.000 bagagestukken blijven staan. Vanmorgen deed er zich een computerprobleem voor, waardoor de bagage-afhandeling voor vertrekkende reizigers in het honderd liep. Er waren vertragingen en sommige vluchten zijn zonder bagage vertrokken. Intussen is het systeem heropgestart, meldt de luchthaven op Twitter. Het bezorgen van de achtergebleven bagage kan nog enkele dagen duren. 

Door het computerprobleem kon het IT-systeem van de bagage-afhandeling niet "lezen" welke koffer naar welk vliegtuig moest.  De bagage moest daarom manueel worden ingecheckt en medewerkers van de luchtvaartmaatschappijen hielpen de koffers naar de vliegtuigen te brengen. In de vertrekhal stapelde de bagage zich op.

Een vijftigtal vluchten is hierdoor met vertraging vertrokken. Sommige vluchten zijn zelfs zonder bagage opgestegen. Intussen is het systeem heropgestart, meldt Brussels Airport op Twitter. "We betreuren deze situatie", klinkt het. "We doen onze uiterste best om de bagage naar de bestemmingen van onze passagiers achterna te sturen."

Vandaag is een drukke dag op Brussels Airport: de luchthaven verwacht 78.000 reizigers, van wie ruim 42.000 mensen die vertrekken. Voor de mensen die aankomen, zijn er nooit problemen geweest met de bagage-afhandeling.

Tui Fly gaat vluchten afleiden naar andere luchthavens

Piet Demeyere van Tui Fly raadt mensen aan om alleen met handbagage te reizen. De touroperator zal de hele namiddag uit voorzorg vluchten afleiden naar regionale luchthavens als Charleroi en Antwerpen, ook nu het systeem is heropgestart.

De technische hinder resulteerde uiteindelijk in tienduizend bagagestukken die niet mee op het vliegtuig konden. "Het gaat over bagagestukken van verschillende maatschappijen die zijn achtergebleven. We zijn begonnen met het nasturen van de koffers naar de diverse bestemmingen", stelt een woordvoerster van de luchthavenuitbater. "We blijven nog bagage meesturen met vluchten, maar dat zal zeker nog enkele dagen duren."

Bekijk hier de reportage uit "Het journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen