Autobestuurder rijdt in op groep fietsers in Hoei: één dodelijk slachtoffer

Een 23-jarige autobestuurder is zondag rond de middag op de N90 tussen Luik en Hoei ingereden op een groep van vier fietsers. Een 56-jarige fietser overleed ter plaatse, zo heeft het parket van Luik bekendgemaakt.

De hulpdiensten werden zondagmiddag opgeroepen voor een interventie op de N90 in Hoei ter hoogte van de sluis van Ampsin-Neuville. Aan de weg zijn momenteel werken bezig met het oog op de uitbreiding van de sluis.

Volgens de eerste vaststellingen van het parket reed de jonge bestuurder krachtig in op een fietser van 56 jaar. De man werd weggeslingerd tegen een groepslid en bezweek aan zijn verwondingen. De vrouw van het slachtoffer maakte ook deel uit van de fietsgroep.

Volgens de brandweer van de zone Hemeco werden drie fietsers en de autobestuurder overgebracht naar het regionaal ziekenhuis van Hoei. De bestuurder verkeerde in shock. Het parket vorderde een verkeersdeskundige en een wetsarts. Alcohol zou geen rol gespeeld hebben.

Meest gelezen