Videospeler inladen...

India zet lancering van maansonde stop door technisch probleem

In India is de lancering van de maansonde Chandrayaan-2 maandagochtend vlak voor de start afgeblazen als gevolg van een technisch probleem. Dat heeft het Indiase ruimtevaartagentschap ISRO (Indian Space Research Organisation) gemeld. 

De maansonde moest normaal gezien om 2.51 uur plaatselijke tijd (23.21 uur Belgische tijd) vertrekken vanop de zuidelijke ruimtehaven Sriharikota. Zo'n 56 minuten voor de lancering werd de missie echter afgelast omdat er een technisch probleem was vastgesteld aan de draagraket. Dat zei  een woordvoerder van ISRO in een korte mededeling. Wat het technisch probleem precies is, werd niet meegedeeld. Een nieuwe lanceringsdatum wordt later bekendgemaakt.

Aan het project Chandrayaan-2 werkt ook het Luikse bedrijf Amos mee. India hoopt na de Verenigde Staten, de voormalige Sovjet-Unie en China het vierde land ter wereld te worden dat een voertuig op de maan zet. Enkele weken geleden mislukte nog een poging van Israël.

Bekijk hieronder de timelapse-beelden van de voorbereidingen voor de lancering, en het bericht van de afgelasting:

Videospeler inladen...

Meest gelezen